Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Pół na pół~~


Siedzi anioł w rajskim niebie
Nudzi mu się niesłychanie
Rozkładając białe skrzydła
Marzy mu się figlowanie

Zabalował chwilkę w chmurkach
Lecz też nudno mu tam było
Postanowił spaść na ziemię
Rozanielił się aż miło

Zaczął słodko się uśmiechać
Puścił oczko rzęs falbanką
A nim różki sobie sprawił
Wypił kawę ze śmietanką

Teraz kusi ponad miarę
I obmyśla plan działania
Może by tak pójść na całość
Zacząć dzień od rozrabiania

Raczej diabeł w swej postaci
Chociaż w białej sukienusi
Już nie taki anioł grzeczny
Pół na pół... cóż tak być musi.,/em>

109 552 wyświetlenia
648 tekstów
56 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!