Menu
Gildia Pióra na Patronite

CZWARTA ŚCIANA

siedzę
przede mną ściana
nie pamiętam która

bliżej to dalej
chropowatość biała
spojrzenie w lewo
przed siebie i w prawo

enter
i nagle widzę
ten uśmiech boski
jak mruczenie kota

znika czwarta ściana
są oczu gwiazdy
tęsknota

Kazimierz Winnicki
(wszelkie prawa zastrzeżone)

19 194 wyświetlenia
169 tekstów
4 obserwujących
  • dana1596

    28 September 2014, 23:13

    cudowna wyobraźnia...daje tyle radości, zapomnienie w tęsknocie, ukojenie...

  • wdech

    28 September 2014, 23:02

    dobre...
    przypomniał mi to...
    .................................................
    Dziesięć stopni

    Przede mną - dziesięć
    potężnych ścian.

    Jedna za drugą
    w kolejności stoją
    lekko falując
    oczekują...
    na mnie ?

    Są przeźroczyste
    jakby ze szkła,
    tęczą się mienią
    każda inaczej,
    a w każdej jednej
    ledwo zarysowane
    w serca rytmie
    pulsują tajemnicze
    drzwi.

    Pierwsze
    uchylają się same...
    [...]