Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zima

Siedzę z twarzą przy szybie
Nie wiem co mi jest
Lecą gwiazdki z nieba
W świetle lampy
Skrzy się biały śnieg

Gdzieś tam w dali
Lecą do gniazd
Zziebniete ptaki
Z pustymi brzuszkami
Gdyż nie ma co jeść

Drzewa przysypane śniegiem
Wszędzie biało jest
Zima pejzaż swój maluje
A ja tęsknię za latem
Moje oczy pełne łez

2930 wyświetleń
13 tekstów
1 obserwujący
  • 11 January 2016, 17:04

    Teraz już wiem, ale potrzebowałem... zimy. ;))

    Wzajemnie. :)))

  • 11 January 2016, 16:36

    Violu, śmigałam wczoraj na łyżwach :) Słońca mi brakuje, promieni liżących moją skórę ;)

    Yestem, czarownice nie mają serca ;) Mają kruka w klatce ;))

    Miłego dnia :)

  • 9 January 2016, 21:14

    Beksa z sopelkami na rzęsach. :P
    Tylko zimą widać, kto ma serce gorące.
    Pozdrawiam. :)