Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kawa

Siedzę na huśtawce,
Z kawą w ręce,
Obserwuję zachód słońca,
Staram się zrelaksować.

W głowie pełno myśli,
Pozwalam im płynąć,
Nie zatrzymuję się,
Na żadnej z nich.

Czekam po cichu,
Na spokój w głowie,
Oddycham głęboko,
Jak dawno przestałam.

Uśmiecham się do świata,
Pierwszy raz od lat,
Zachwycam się,
Pięknem tego co widzę.

Kawa się skończyła,
A ja wracam do żywych,
Powoli, bez pośpiechu,
Bo na wszystko jest czas...

56 126 wyświetleń
486 tekstów
32 obserwujących
  • Uzjel

    2 March 2023, 17:46

    Bez pośpiechu, swoim tempem.
    Czas już się do Ciebie uśmiecha.

    od 2010