Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jeden

Siedząc dziś, z papierosem w dłoni
Deszcz stukający o szyby, mimo słońca
Przypomniał mi, tępym bólem w skroni
Że wszystko zbliża się do końca

Poczułem, chłodny, jesienny wiatr
Słyszałem muzykę z komórki
Byłem na skraju lasu, tasując talię kart
Popijając piwo w towarzystwie przyjaciółki

Już zmierzchało, najlepszy był ten czas
Kiedy byliśmy młodzi i los nie znalazł mnie
Drzemiąca siła pulsowała w nas
A śmiech towarzyszył nam nawet we śnie

Lecz wszystko się kończy, pet już dogasa
Nie mam przyjaciółki i los mnie znalazł
Drzemiąca siła spożyta na walkę przeciw niemu
Los wygrał, nie poddałem się nikomu

Tylko jemu jednemu.

12 722 wyświetlenia
188 tekstów
45 obserwujących
  • Evey

    12 August 2012, 18:55

    Styl Conor Oberst, lubię.

  • Echo_

    12 August 2012, 01:40

    Dobre pytanie.

  • Julka 10

    11 August 2012, 16:55

    Czasami nie wszystko zależy od nas...samych....:) może to i dobrze?

  • essima

    11 August 2012, 16:42

    tak!
    nasza marność w dobrych słowach, ok!