Menu
Gildia Pióra na Patronite

Lista obecności z przytułku dla porzuconych lub usuniętych

siedmiomiesięczny wcześniak
wrzucony zimą do kontenera na śmieci
czy ktokolwiek wie czy wolałby być usunięty
niż gasnąć na mrozie
jeśli tak proszę powiedzieć
nie wiemy czy nadawać mu imię

siedmioletni filip z pękniętą czaszką
bity tak długo aż przestanie chorować
na zespół downa
czy ktokolwiek widział uśmiech w jego oczach
gdy gonił jesienne liście
bądź przytulał kota
jeśli nie proszę choć o nim pamiętać
pamiętać każdego jesiennego zachodu

nienarodzony płód zygota
ciało obce
innego imienia nie odnotowano
czy ktokolwiek jest w stanie ustalić
jak długo trwa proces umierania przed biciem serca
jeśli tak to proszę powiedzieć
czy bicie serca matki można liczyć za dwoje

jeszcze czteroletnia malwina bez rączki
czy ktokolwiek ucałował jej czoło
zanim odłączył urządzenie podtrzymujące życie
jeśli nie to czy ktoś wie jak długo była sama

28 887 wyświetleń
275 tekstów
113 obserwujących
  • Kamil Borkowski

    8 February 2019, 08:40

    Jeszcze nie mam, ale przejrzałaś mnie, giulietko, bo robię materiał pod tyle, żeby mieć z czym się szarpać przez całe życie. ;)

  • giulietka

    8 February 2019, 07:30

    Pytania, które zamykają usta.
    Kamil, czy masz już tomik albo dwa?:)

  • Kamil Borkowski

    4 February 2019, 15:41

    :) :)

  • 3 February 2019, 21:45

    Wyjątkowe.
    Jak każda taka historia...