Menu
Gildia Pióra na Patronite

...::katolicy::...

Siadam do kolacji, włączam telewizor,
Patrzę – demonstracja.
Co ? To obrona krzyża sprzed Pałacu.

Paranoja.
Msza święta za ofiary tragedii
A w kościele pustki.

Za to pod krzyżem
Zebrały się tłumy ludzi
Z mocno zaciśniętymi pięściami.

Niby chrześcijanie kochający bliźniego
A z nienawiścią patrzą jeden na drugiego;
Niech noo tylko spróbują ruszyć krzyż.

Przyszli kapłani
I Ci miłosierni chrześcijanie, ramie w ramię
Wygwizdali sługi Boże.

Siostro, bracie spójrz mi w oczy
I odpowiedz na pytanie proste:
Czy tego nauczał Jezus w Synagodze ?

W swym zaślepieniu zapomnieliście
Co to dobre maniery.
Gdzie Wasza Miłość do bliźniego ?

Jako osoba wierząca wstyd mi za Was,
Bo nie bronicie Krzyża
Tylko Waszą głupią ambicję.

Przed Pałacem póki co nikt nie zginął,
Więc to nie miejsce na krzyż,
Niech spocznie w kościele.

Duchu Święty zstąp na tych durni,
Niech se dadzą już z tym spokój
I oszczędź nam wstydu.

21 109 wyświetleń
173 teksty
45 obserwujących
  • mozart

    6 August 2010, 12:39

    Cała prawda ! Gdybym mogła dałabym oczywiście plus, wielki plus.
    Pozdrawiam

  • U.A

    5 August 2010, 10:34

    "se" na "sobie" radziłbym zmienić...

    A tak to niezłe, pozdrawiam...

  • Piłkareczka*

    4 August 2010, 12:10

    O tak :) +

  • Wichura

    4 August 2010, 11:45

    Nie sposób się nie zgodzić. +