Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sercu zaufaj, gdy morza ogień ogarnie i żyj miłością, choć gwiazdy pędzą wspak.

221 wyświetleń
2 teksty
0 obserwujących
  • M44G

    3 November 2016, 17:13

    Cummings Edward Estlin

    ***zgłębij marzenia

    zgłębij marzenia
    bo slogan cię pożre inaczej
    (drzewa są własnymi korzeniami
    a wiatr jest wiatrem)
    sercu zaufaj
    gdy morza ogień ogarnie
    (i żyj miłością
    choć gwiazdy pędzą wspak)
    czcij przeszłość
    lecz przyszłość z radością przyjmij
    (do tańca z własną śmiercią pójdź
    na waszym weselu)
    nie przejmuj się światem
    jego łotrami i bohaterami
    (bo bóg kocha dziewczyny
    i ziemię i dzień jutrzejszy)

  • ICD

    6 October 2013, 00:50

    Ufam, ładnie.