Menu
Gildia Pióra na Patronite

Uwięzione serce

Serce wyrywa się z piersi
Ale furtka na uśmiech zamknięta
Kraty nadziei tak blisko siebie,
Że bezradne serce odejść nie może.
Wyskoczyć chce, uciec, pragnie miłości
Boi się, płacze, uspokoić nie może
I tylko cierpliwość z czułością głaszcze po twarzy i mówi: Poczekaj..

11 722 wyświetlenia
147 tekstów
11 obserwujących
  • Nikaaaa

    28 March 2015, 13:23

    ładny wiersz, pozdrawiam ;)