Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zmierzchoświt

Serce z kamienia w twych damskich dłoniach
nie jest granitem, ani marmurem.
Ty w palcach swych- do niego śpiewasz
piosenki, marzenia i sny kolorowe.

I kruszysz tak czule z niewzwykłą dbałością
ogrzewasz swym ciepłem, doceniasz trud.
Spotkałaś mnie w dniu- szarym, deszczowym
nie strasznym był Ci mrożący chłód.

Porywasz mnie co dzień w świat lekko baśniowy
i sklejasz od nowa okruszek po okruszku.
Zaczynam dni z uśmiechem- o poranku
i kończę dzień z sercem w jednym kawałku.

https://www.youtube.com/watch?v=M57Fi19vcSI&list=RDqSxxQcVd2MU&index=5

7412 wyświetleń
51 tekstów
44 obserwujących