Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bezsenność cz. 6

Serce stanęło
zatrzymało się w przeszłości
cały czas wspomina tego
co rozum już uznał za "martwego"

Śni wciąż o nim, o was...
o tym co było
o tym jak wiele we mnie
to zmieniło

Rozum idzie dalej
próbuje złapać się teraźniejszości
lecz serce uporczywie
trzyma się dawnych dni

Nic jak tylko uwolnić
się pragnę
od tych bolesnych wspomnień
od snów męczących mnie nocą

od słów tych które chciałam
wypowiedzieć
od czynów których
nie powinnam popełnić

Tylko uciec
zapomnieć
zasnąć
wstać i żyć dalej...

56 126 wyświetleń
486 tekstów
32 obserwujących
  • 7 May 2014, 08:12

    Nie, nie chodzi o nią. Jest tutaj tylko wspomniana. Ale to nie o to chodziło. Aczkolwiek dziękuję za szczerą opinię. Pozdrawiam :)

  • RozaR

    7 May 2014, 07:13

    Rozumiem że to 6-ta część -jezu jak Ty jesteś skupiona na sobie. (pod warunkiem że chodzi o tą utracona miłość ) .

  • 6 May 2014, 21:50

    Dziękuję, pozdrawiam :)

  • Ariaa

    6 May 2014, 21:47

    chciałabym...ujmujący wiersz :) pozdrawiam :)