Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Serce może nagle zabić
bez ostrzeżenia i skrupułów.

Nie zna wówczas litości.
Nie pyta, czy żal tego życia.

Z zimną krwią
Pożegnać się na zawsze.

Potrafi zrobić to bezszelestnie,
Aż do granic zadziwienia.

Ofiary dobiera na oślep.
Działa zawsze w afekcie.

Serce może nagle zabić
I wtedy ginie.

21 185 wyświetleń
266 tekstów
27 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!