Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przytul, pamiętaj..

serce mimowolnie przyśpiesza
wyschnięte oczy
zabrakło łez

przytula mnie chłód
jesiennej nocy
i zamiast Twych ust
kubek gorącej herbaty..

umierała miłość
a ja nie potrafiłam jej pomóc..
wołała mnie..
upadłam w bezsilności..

nigdy nie zapomina się kogoś,
kto nauczył nas kochać...

16 000 wyświetleń
148 tekstów
76 obserwujących
  • słoneczniki

    7 October 2012, 10:53

    Piękny wiersz...
    miłości nie da się reanimować
    można jednak pamiętać...

  • annak

    7 October 2012, 00:01

    "nie zapomina się kogoś,
    kto nauczył nas kochać..."

    tak to prawda, choć smutny to ładnie ten smutek oddany w wierszu...
    pozdrawiam serdecznie :)))))

  • miramija

    6 October 2012, 21:23

    A i mnie się spodobało...

  • zugimihau

    6 October 2012, 20:59

    a już wszystko wiem..

  • I.Anna

    6 October 2012, 20:42

    smutno, ale tak bardzo wymowne to jest i wiem jak czasem brakuje sił
    pozdrawiam

  • Sheldonia

    6 October 2012, 20:40

    Bardzo mi się podoba, wiesz?
    Smutno brzmi, ale pięknie. Pozdrawiam:)