Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czuję

Serce mi pokrzepia niebo malowane,
obłoki jasne, ciemne
niedbale przez wiatr poszarpane.
Promień światła słonecznego
udaje księżyc, oświetlając Ziemię blaskiem nie złotym, a srebrzystym.
Realizm w achillesowej pięcie
mi cierniem, świst wiatru
orędziem uroczystym.

10 908 wyświetleń
92 teksty
2 obserwujących
  • Naja

    30 December 2020, 20:55

    Zamieniłabym "niechlujnie" na "niedbale". Według mnie całość zdecydowanie lepiej by brzmiała. 😊