Menu
Gildia Pióra na Patronite

serce

Serce
Kto je zechce?
Rozleciało się na
kawałki drobne
lecz pierw duże
do niczego niepodobne
słyszysz ten huk
spadło...
poturlało się z pod mych nóg
poleciało
nie wiadomo gdzie...
słychać tylko jakby strzęp...
odgłos ostatni
ten szelest
jeszcze raz
te małe
okruchy...
ten szmer
aż w uszach trzeszczy...
odgłos ten...
to jest Twe imię
wyryte w me serce
...na zawsze.
Spada odłamek
po odłamku
okruszki szeleszczą
pod stopami
Twoje imię głośno
wołane przez echo
miesiącami
odbija się o ściany mego wnętrza
aż brak mi tchu, wołam : Powietrza!
Oddam me serce
wtedy nie będę nic czuć
zabierzcie je proszę stąd
w przepaść je rzuć.
Nie chcę je wreszcie
weź je daleko ode mnie,
odejdź razem z wspomnieniami
o sobie
zabierz, na zawsze oddam je Tobie
bez rachunku.
Będę Cię zapominać krok po kroku
pomalutku.

A resztę serca schowam
i nikomu już nie oddam.

18:15 3.11.2014r

http://www.youtube.com/watch?v=un5bNvR2ISs

31 493 wyświetlenia
325 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!