Menu
Gildia Pióra na Patronite

Lubię układać się w słowa

serca już przekwitły magnoliami
i w parku nie znajdziesz ich zapachu
a słońce zachodzi dniem zmęczone
dotykając kilku szepczących śladów

tylko ostatnim cieniem na szyi
kreśli jeszcze ścieżki figlarne

lubię wtedy marzyć po zmroku
i układać się w słowa
gdy odprężam śmiało fantazję
- odkrywać jej subtelność

i im więcej ciebie nie ma
chciałabym - tym bardziej

bo kocham…
- to jedno wiem na pewno

21 246 wyświetleń
183 teksty
42 obserwujących
  • Efemeryda60

    21 June 2012, 23:16

    Przepadam za takimi wersami ;)

  • annak

    21 June 2012, 22:10

    pięknie kochasz układając z gracją słowa w cudne wersy :)))
    pozdrawiam serdecznie :)))))