Menu
Gildia Pióra na Patronite

Chcę nas w sobie...

sens twojego życia jest blisko
tylko odczytaj go z ruchu ust
i rozwiąż dziś słowa wszystkie
które wiążą moje gardło

przecież wiesz…

moje dłonie bez ciebie
są głodne z niecierpliwości
a przy twoich ustach
nabierały intymnego kształtu
dziko osiadając na skórze
bezczelnie kradnąc
moją zmęczoną niezależność

i chcę nas w sobie…
gdy noc dotknie gorących ciał

nieśmiało…
- krusząc ciszy uległość

21 279 wyświetleń
183 teksty
42 obserwujących
  • Julka 10

    6 July 2012, 22:49

    "..moje dłonie bez ciebie
    są głodne z niecierpliwości.."

    Te wersy najbardziej bliskie mojej niecierpliwej naturze...:):):):):)
    Jak zwykle....subtelnie i przepełnione pięknem :):):)

    buziaki :)

  • marka

    6 July 2012, 21:23

    Piękny wiersz.
    Pozdrawiam

  • Adek.Nie ten

    6 July 2012, 21:11

    Zawsze chętnie czytam Pani wiersze, zawsze znajduję w nich coś dla siebie. Pozdrawiam, Adam.