Menu
Gildia Pióra na Patronite

Projekt "14 pojęć" 10. Sens

Sens to istota rzeczy,
Stopa śladu na dziewiczej plaży,
Mrok, który plecie
Pajęczynę na motyle zdarzeń,
Lub kiedy słyszysz hymn
A Biel i Czerwień w górze widzisz,
To serce poszłoby jak w dym,
A za nim szło by wierne życie.
Sensem jest oddech mojej dziewczyny,
W nim lekkie szybują słowa
Dając zamkniętemu przestrzenne krainy.
Sens życia jest sensem miłości Boga.

41 983 wyświetlenia
581 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!