Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zejdź z oczu

Sen zawiesił się jak zegar
Oczekując wskazówek
którym brak podstaw

Wyludniony wzrok
pozbawił się ryzyka
że zaiskrzy w nim łza
która roznieci iskrę
krótkowzrocznego obrazu

Noc jest bezduszna
Jak światło latarni
tępo rozświetlającej
ziemię, która czuje się
o niebo lepsza...gdyż
pod nogami trwa...

276 122 wyświetlenia
2562 teksty
190 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!