Menu
Gildia Pióra na Patronite

W łóżku leżąc

Sen...
Sen o wartościach,
sen o przenośni,
sen, który gubi sens.

Człowiek ginie w krainie
uzyskanej za pomocą
nadprzyrodzonej siły
zwanej zmęczeniem.

W obliczu złego snu,
chce obudzić się,
by go przerwać
i więcej nie śnić.

Brzemię, które dźwigam,
jest okrutnym złudzeniem,
niszczącym mą psychikę,
od środka i raniąc uczucia.

Nie zasnę już więcej w nocy
nie obchodzi mnie, iż muszę,
wiem, że ciąży na mnie klątwa
wiecznego koszmaru co nocy.

''Psychodeliczny stan nieważkości,
pozwala ciału wypocząć w ciszy,
a umysłowi umilić czas wizjami,
przedstawiającymi znane otoczenie.''

Gdyby tylko było to takie łatwe
i przyjemne dla naszych doznań
to wszyscy byśmy tylko spali,
a jednak zgroza nas motywuje.

Śnijmy krótko, by żyć dłużej
w prawdziwym świecie
gdzie koszmar i piękny sen
zlewają się razem w całość.

6048 wyświetleń
86 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!