Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

wstęga

sekundy - niebiologiczne dzieci czasu
niczym liście tanecznej lipy
odpływają wraz z dłońmi
położonymi na czarnej rzece
maszyny śnią
w maszynie

wypestkowana ziemia
i zimna myśl jak żyletka
wycina w mózgu precyzyjne fraktale

jestem jednym końcem
szukającym drugiego
by nie powiedzieć: umarł
lecz: żył
jeśli tylko wszechświat się kiedyś powtórzy

- odłożona śmierć
potrzebuje czasu
by stać się nowym początkiem

siebie

30 316 wyświetleń
360 tekstów
51 obserwujących