Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nic

Sekundy, minuty, godziny, dni.
Chwile…
Czas, kiedy byliśmy razem.
Ile to znaczy wśród tych wszystkich lat?
Nic.
Świat Nic sobie z tego nie robił.
Bo co mu po jednej parze?
Przecież jest ich miliony…

Nic – tyle znaczyliśmy dla całego otoczenia.
Na co komu kolejni zakochani?
Wszędzie można ich spotkać.

Ale wtedy to dla nas to wszystko było Nic.
Liczyliśmy się tylko my. Ja i Ty.
Otoczenie to dla nas było tylko dopełnienie naszego szczęścia.

Ale teraz i ja jestem dla Ciebie Nic…
Wspomnienie tych sekund, minut, godzin, dni.
Chwil…
O ile pamiętasz…

Bo może ja już nie istnieję?
Stałam się kolejnym elementem dopełnienia tła Twojego szczęścia?
Stałam się Twoim Nic?

A może gdzieś pośrodku tego wszystkiego staniesz i zobaczysz jak krzyczę?
Nadzieja… Tylko to mi pozostało – że nie zapomnisz o mnie choć jeszcze na jakiś czas.

1070 wyświetleń
10 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!