Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Sekrety

Sekrety kobiety to pęknięte słowa,
Ramki skradzionych obrazów,
Biel porcelany z rozbitej wazy,
Dywan utkany od nowa.

Spojrzenie trzepoczących rzęs
Nad aromatem herbaty,
I kwiaty
W których czułość jest.

Złowi je zaślepiony głębią nurek,
Chłonący błękit oceanu,
Oplatając ramionami każde rano
Bez powtórek.

Rozumiem to nigdy, kiedy idziesz spać
Zarumieniona brakiem granic.
Bo przecież cały świat na nic,
Kiedy los każe bez kobiety trwać.

Quid Quidem

Teksty z obrazami - Sekrety

Sekrety kobiety to pęknięte słowa,
Ramki skradzionych obrazów, 
Biel [...] - exsilentio
Sekrety Sekrety kobiety to pęknięte słowa, Ramki skradzionych obrazów, Biel [...] - exsilentio
41 787 wyświetleń
578 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!