Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wczorajsze dzisiaj.

Ścieżka, tam gdzie ona prowadzi
Niedaleko kamienia, co w rzece brodzi
Na brzegu wysokim gdzie ptaki różnorakie
To tam gdzie bocian, ryba i ważka z rakiem

Gdzie niejedna niewiasta negliż swój ukazuje
W chłodnej wręcz zimnej wody nurcie nurkuje
Tam gdzie łąki zielone i szczyty w słońcu skąpane
Gdzie na pastwisku krowy, byki i spłoszone łanie

Tu chutory zielone, łany zbóż każdego rodzaju
Gdzie niegdyś Tatar z Atamanem bronili urodzaju
W wielkich potyczkach krew wylewali cudzą i swoją
To, co było dla nich dzisiaj, dla nas jest wielką Historią

https://www.youtube.com/watch?v=X6iz0VTa55A

66 747 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    12 August 2017, 21:54

    Nie dopasowywałem tekstu do melodii, dopasowywałem słowa do słów czyli Historii. Miłych snów wam życzę Drogie Panie.

  • 12 August 2017, 21:05

    Ciekawa, nostalgiczna nuta, tylko..., te łany ... mi zgrzytają...
    można poprawić, ale pieśń idealnie dobrana.
    A.

  • 12 August 2017, 20:12

    Nie przegap najważniejszego.