Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czekanie

Ściany przesiąknięte smutkiem
i zwierzęce okna, przez które
bezczelny wdziera się świt.

I ten strach,
że gdy nie wrócisz,
jutro może nie nadejść.

Wszystko co posiadam,
całe szczęście świata
zamknięte w opuszku.

Wszystko co mam
sprowadza się do
Ciebie.

Wredny zegar
daje znak-
Czas czekania.

16 794 wyświetlenia
130 tekstów
30 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!