Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tęsknota duszy

Ściany płaczą
Okna lamentują
Drzwi kołaczą
Meble się starzeją
Ciebie wyczekują

I srebrzyste niebo
I błękitne wody
I seledynowe lasy
Wciąż Ciebie zwiastują

A Ty uciekasz
Ze ścieżki przeznaczenia
Pozostaje tylko
Skrawek Twgo cienia

Ściany płaczą
Okna lamentują
Drzwi kołaczą
A meble już spruchniały
I Ciebie nie doczekały

22 080 wyświetleń
187 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!