Menu
Gildia Pióra na Patronite

...::Pasja::...

Ściągnijmy ze ściany krzyż.
Niech sobie odpocznie, Jezusek.
Przybity gwoździami nienawiści
Wisi tak już dwa tysiące lat.
Ręce ścierpnięte, zastygłe ścięgna,
Korona cierniowa osunęła się z czoła.
Dwa przysiady, jeden skłon
I znów Mu plują w twarz.
To ci co Go zdjęli, ostrzą gwoździe.
Aborcja, in vitro, eutanazja,
Nie nacieszył się Mesjasz wolnością.
Tarot, czarna magia, wróżby,
Bezradnie rozkłada ręce jak kiedyś.
Homoseksualizm, prostytucja, wojny,
Z boku popłynęła Krew z wodą.
Ściągnijmy ze ściany krzyż.

21 109 wyświetleń
173 teksty
45 obserwujących
  • awatar

    5 February 2011, 14:18

    dużo tych zarzutów wad człowieczych i ludzkości i cywilizacji, pozdrawiam