Menu
Gildia Pióra na Patronite

wzrok odzyskany

Schowałeś mnie
w skrzydeł swych cieniu,
oka źrenicy
mniej niż mnie strzeżesz,
wyschłe studnie miłości
swą chwałą napełniasz.
W Tobie
nie mam
niedociągnięć
niemile w świecie widzianych.
Miast nich
- pełnię pełni,
nasycenie.

10 035 wyświetleń
106 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!