Menu
Gildia Pióra na Patronite

Słoneczniki...

Są takie kwiaty utkane z radości
ku słońcu wzrastają z wdziękiem
by, gdy zabraknie wzajemnej miłości
pochylić się nad człowiekiem…

189 976 wyświetleń
1575 tekstów
600 obserwujących
  • 7 September 2012, 19:56

    Podobnie, jak w tych źdźbłach, kroplach i kamykach zadziwia mądrość w Twoich Słowach.
    Piękny wiersz.
    Pozdrawiam :)

  • Seneka 18

    5 September 2012, 18:50

    Dziękuję Wam wszystkim i każdemu z osobna za wypowiedzenie się pod moją skromną miniaturką...
    Uwielbiam słoneczniki...są nie tylko piękne ale też symbolizują wielkość...przerastają wzrostem ludzi by nad nimi się pochylić...Czyż nie jest to piękna wielkość ???.
    Wiele innych mądrości niesie w sobie przyroda...staram się obserwować świat i czasami aż zapiera dech mądrość zawarta w każdym źdźble trawy, w kropli wody w polnym kamyku...

  • annak

    4 September 2012, 20:29

    pięknie Gerardzie :)))

  • sprajtka

    4 September 2012, 18:19

    Słone od wzajemnych pretensji życie, z zazdrością spogląda na utkane z radości, kwiaty...które mają w sobie tyle samo piękna, co odżywczych soków na pokrzepienie sił utraconych...

  • Gaia

    4 September 2012, 17:24

    Niepokojem zawisły te słowa, choć pełne uroku kwiecia. Może dlatego że kwiecie jest zamiast..

  • Elizabetta

    4 September 2012, 14:13

    Pola słoneczników w słonecznej Toskanii tak pięknie wygladają i z wdziękiem ku słońcu się uśmiechają, wiem tylko z opowieści, to musi być niesamowity widok!:) Piękny wiersz Gerardzie, rozmarzyłam się trochę...
    Pozdrawiam z uśmiechem

  • czarna mamba

    4 September 2012, 11:51

    :)

  • słoneczniki

    4 September 2012, 10:05

    Cudowny...
    Wiesz, że kocham te kwiaty tym bardziej zapisuje się u mnie jako perełka.

  • giulietka

    4 September 2012, 10:02

    Tak można byłoby też nazwać tomik Twoich ciepłych tekstów, Gerardzie... ;)
    Pozdrawiam słonecznie:)

  • agniecha1383

    4 September 2012, 10:00

    Cudeńko:)pozdrawiam