Menu
Gildia Pióra na Patronite

Są takie dni, że cisza zabija
utkane z codzienności emocje,
spychając je w otchłań
niepotrzebnych, niemodnych uczuć…

Bywają chwile, te wyczekiwane
nasączone wiarą i nadzieją
wpisaną w testament
ludzkiej naiwności…

Istnieją momenty, tak pożądane,
splątane woalem marzeń i fantazji
przenoszących umysł w inny świat
utopijnej rozkoszy…

I te godziny… dni… lata…
szarej, wciąż innej rzeczywistości…
nie takiej jak uformował
senny obraz przyszłości…

49 601 wyświetleń
440 tekstów
161 obserwujących
  • czarnulkaa

    28 October 2011, 17:31

    są chwile niepowtarzalne... może to i dobrze;)

  • słoneczniki

    27 October 2011, 14:45

    ... i szkoda... a może na szczęście...

  • 27 October 2011, 14:30

    Są dni, które nigdy nie wrócą...i takie co się nigdy nie staną...