Menu
Gildia Pióra na Patronite

Melodia

Są takie chwile wzruszeń
dotykiem dłoni znaczone
Gdzie w ciszy czułej
natchnionej
Odkrywam najczulszych pieszczot tony
Zapadam się w miękkość przestrzeni
Zasnutej mgłami uniesień
Nic ponad nie istnieje
Melodią tkaną twymi dłońmi
drży powietrze
by znad krawędzi cudnych dźwięków
spaść deszczem nut na duszę
porwać ją i omotać…
Ciebie słyszeć pragnę
Ciebie słyszeć muszę
Z pasją twoich palców
odmieniasz me tchnienie
rozświetlasz mrok wszelki
karmisz tęsknot nadzieję
pieścisz rozedrgane struny
moich pragnień
Szepcze do ucha melodia
Niczym kochanka wyznanie
Najcudniejszą pasją twoich dłoni
Czas staje się natchniony
Boje się oddychać
By trwało to wiecznie

19 402 wyświetlenia
295 tekstów
23 obserwujących
  • 14 November 2017, 20:51

    Podobno... można żyć bez powietrza, ale nie próbuj. ;)
    Piękne.
    Pozdrawiam. :))

  • I.Anna

    9 November 2017, 11:44

    Dziękuję za obecność. Za ofiarowany czas i uśmiech.
    Bardzo ciesze się, że moje pisanie wywołuje tak cudowne opinie, to dodaje skrzydeł:)
    pozdrawiam

  • kati75

    9 November 2017, 09:36

    świetne!

  • Adnachiel

    9 November 2017, 09:15

    Piękny, niezwykle urokliwy wiersz.
    Cudo!