Menu
Gildia Pióra na Patronite

ludzie

są tacy ludzie
że
aż są

nawet los
w ich sprawie
ma niewiele do gadania

z premedytacją pytają
o odcień fioletu krokusa
fanatycznie słuchają Chopina
po uszy toną w prawdzie
z cierpienia wywodzą uśmiech
pozbawieni pokory wobec
chłodu świątyń
wyzbyci z żalu
prywatnie odbywają
sesje bólu
bezczelnie
i wbrew woli kapłanów
i z życia czynią nierówność
a potem powtórnie
z cierpienia wywodzą uśmiech
nie miewają pecha
plotą wianki z cierni
i spijają łzy

1075 wyświetleń
15 tekstów
0 obserwujących
  • onejka

    19 May 2016, 12:42

    dobre, jest o czymś i zatrzymuje