Menu
Gildia Pióra na Patronite

Są słowa...

Są słowa, które kwiatami pachną.
Są dotyki, które budzą zimą lato.
Są uczucia, które z martwych podnoszą.
I bliskość, która zwie się rozkoszą.

Są drogi niemające końca.
We wspólnej wędrówce do słońca.
Są dłonie, które z serca pomoc ofiarowują.
I istoty, które uśmiechy na smutnych twarzach malują.

Więc nie płacz, świat jeszcze się nie kończy.
Jeszcze nie raz szczęście cię mile zaskoczy.
Spróbuj postrzegać życie oczami miłości.
A wkrótce miłość w twym sercu zagości.

190 739 wyświetleń
1575 tekstów
600 obserwujących
  • giulietka

    7 November 2010, 13:32

    Gerardzie nawet nie wiesz jak wielką siłę mają Twoje słowa, pisane piórem napełnionym miłością przy takim darze każdy talent czy umiejętność komponowania słów są blade i nijakie.

    Dziękuję za wspaniałą opinię przy moim wierszu i pozdrawiam ciepło cudownej niedzieli życząc:)

  • Jadzia_poem

    30 October 2010, 21:51

    Brak mi słów... Coś pięknego...

  • Nika789

    29 October 2010, 10:33

    Przepiękne to. Mądre. Dojrzałe. I godne naśladowania ! +++

  • giulietka

    29 October 2010, 09:54

    I jak zawsze rozsypujesz garściami płatki nadziei...

    Dziękuję Gerardzie i pozdrawiam ciepło:)

  • R.A.K.

    29 October 2010, 07:55

    Pięknie jak zawsze !
    Pozdrawiam.