Menu
Gildia Pióra na Patronite

Taki powszedni obraz

Sąsiadka wywiesiła na balkon
kolorowe sukienki
postawiła miotłę
a teraz oparta o barierkę
patrzy na ziemię
taka spokojna

W taki mróz
w szlafroku
gołe nogi
a ona melancholijnie
pali papierosa
wypuszcza dym
w twarz anioła
patrzącego z nieba
otulonego smogiem

Zamknęła drzwi
i zasłoniła firankę
na balkonie została miska
wypełniona marzeniami.

128 103 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
  • szpiek

    24 December 2022, 14:20

    Malujesz słowem niczym Bruegel pędzlem.
    Bardzo mi przypominają Twoje wiersze jego obrazy, podobne skupienie na detalach, które opowiadają historie.

    od Naja