Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ogłoszenie

Teksty z obrazami - Ogłoszenie - exsilentio
Ogłoszenie - exsilentio

Samotny, pogięty w pętli groteski,
Trochę obity bokami,
W eksploatacji tani,
Szuka nie opery, a raczej burleski.

Potrafi różne rzeczy,
Cienie mędrców ze wschodu
Całują mu pięty z głodu.
Nie umie tylko siebie wyleczyć.

Z ogłoszenia poszukiwana
Niech tylko rozumie
I umie być w tłumie…
Może być cała w ranach.

Nagroda warta tyle co nic.
Śmiech, trochę płaczu ech,
I szeptany grzech.
Ot, tyle, żeby
nie było szkody, taki bardziej.. pic
Na wodę, żeby nie cierpieć bez potrzeby.

Kontakt:
Cień na krawędzi słońca.
Nadzieja nieustająca.
Do końca,
Potem w prawo...
Można tak znaleźć prawdziwą radość?

Quid Quidem

42 053 wyświetlenia
582 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!