Menu
Gildia Pióra na Patronite

Fyrfl tajemniczy

Samotność(Wolność)
Inaczej to myśli
Których nigdy nie wyjawimy
Słowa
Których nigdy nie wypowiemy
Rzeczy
Których nigdy nie pokażemy
Entuzjazm
Którym nigdy nie zarazimy

Matek Ojców Żon Mężów
Kochanków Kochanek Partnerów Partnerki

Bo ukształtowani są
My też
Z uprzedzeń ocen wartości
Norm schematów zasad
Nie ma w nich już miejsca
Na to co jest sednem nas

To co dajemy drugiemu
To powłoka
Która do nas przywarła
Jak pajęcza sieć

Motamy się w nie
Zwiąc to życiem
Niektórym nawet udaje się
Omotać swoją istotę

Niektórzy w tej lepkości
I akrobacji makabrycznej
Dochodzą do godności

Przychodzimy tu
Wielką tajemnicą będąc
I szybko uczymy się
By nią pozostać

Esencja
Zawsze jest w nas
Uzewnętrzniamy pozory
Które kierują ludzkością
Zewnętrzność dusi
Wewnętrzność spala i rozsadza
I tak odchodzimy w śmierć

297 594 wyświetlenia
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!