Menu
Gildia Pióra na Patronite

Fizjonomia samotności

Samotności nie da się
zamknąć na klucz
ani zaryglować
na osiem spustów

Samotność nie da się
wyprosić z własnego
życia wdziera się
niechciana oziębłość
jej nie zraża

Samotność natrętna
zaborcza chce mieć
kogoś tylko dla siebie
ona nie słucha
co do niej się mówi

W samotności
można się pogubić
i choćby ją przekląć
do Ciebie powróci
biorąc Cię na własność
nigdy nie odpuści

Samotność jest
mrocznym cieniem
nocy co trupim
jadem truje
na pożegnanie

92 598 wyświetleń
880 tekstów
21 obserwujących
  • oszi3

    30 August 2021, 21:26

    Świecie znikających iskier... Odwzajemniona miłość jest panaceum między innymi na samotność.

    • Victoria Angel

      31 August 2021, 08:55

      To prawda, ale dzisiaj zamieściłam kolejny wiersz o samotności, zapraszam do przeczytania. Pozdrawiam. :-)

      od oszi3