Menu
Gildia Pióra na Patronite

Samotność to taka straszna trwoga,
w jej głębinie potrafiłabym nawet zwrócić się do Boga - skomląc - zauważ mnie.

W dni gonitwy z demonem,
przygnieciona jego ogonem
pamietam…

opadające dłonie,
zdławiony krzyk,
pakty z samym diablem
i…

ryk,
kolejny raz rozerwanej duszy.

*
Nie martw się.
Jeszcze mam siły ja poskładać.

7869 wyświetleń
84 teksty
52 obserwujących
  • Irracja

    21 June 2023, 16:19

    "Samotność to taka straszna trwoga"... bardzo straszna, i powoli sił zaczyna brakować, by "duszę poskładać"...