Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wiatr to... Ty...

http://www.youtube.com/watch?v=ddok87Go4mI

Samotność ma oczy jak lazur nieba...
do szyby okiennej nosem się wtula
wpatrując się smutno w korony drzew
jak wiatr wśród gałęzi kołysząc je... hula.

Jak płatki śniegu tańczące za oknem
wirują z lekkością w kierunku ziemi
i tworząc bielutką puchową kołdrę
pokrywa nią resztki wyblakłej zieleni.

Rysując palcem serca na szybie
jak mróz na oknie zostawiam wzory.
Dlaczego miłość ubrana w tęsknotę
traci swe... żywoczerwone kolory.

Samotność... postać owiana smutkiem.
Łzami ozdabia rysy mej twarzy
i tylko czasem błądząc wśród myśli
przymyka oczy i łudząc się... marzy.

Że płatki śniegu to... Twoje usta...
leciutko muskają płynące... łzy
wiatr rozkołysał drzew nagie gałęzie...
że one to... ja a wiatr to... Ty...

55 168 wyświetleń
395 tekstów
57 obserwujących
  • słoneczniki

    7 November 2012, 13:44

    Piękny!

  • giulietka

    6 November 2012, 22:46

    Już pierwszy wers jest obietnicą przygody, która trwa do ostatniego wielokropka.
    Piękny wiersz, Agnieszko!

  • misiek45

    6 November 2012, 19:01

    Agnieszko płacze Twoje serduszko w wierszu,lecz pomimo smutku napisałaś go przepięknie-pozdrawiam serdecznie i przytulam:)))

  • miramija

    6 November 2012, 18:15

    Czarujesz słowami Agnieszko... slicznie :)

  • Gaia

    6 November 2012, 17:32

    Nostalgiczny i pełen tęsknoty wiersz. W tym głębia miłości się wyraża, gdy czekamy i oczami wyobraźni kreślimy obrazy. I nawet wiatr jest wtedy sprzymierzeńcem. Przeczytałam z przyjemnością Agnieszko. Pozdrawiam :)

  • motylek96

    6 November 2012, 17:15

    się mi podoba bardzo, akuratny na jesienny wjeczór

  • 6 November 2012, 15:35

    Genialny wiersz., " a wiatr to ...Ty..." i to pewnie halny bo on
    najsilniej kołysze...

  • katjaa

    6 November 2012, 15:01

    piękny wiersz... pozdrawiam..