Menu
Gildia Pióra na Patronite

Samotne drzewo, samotny cień,
Skryta osobowość i żałosny dzień.
Każdy uśmiech, każdy śmiech,
Jak igła kują mnie.
Samotna podróż, samotny los,
Pusty pokój, ciemny kąt.
Piękna pogoda, śnieg lub deszcz,
Nie interesują mnie.
Samotny wieczór, wolny dzień,
Czas nieustannie wlecze się.
Skryte pragnienia, zbędne marzenia,
Do upragnionego skierują mnie dnia.
Czy to pułapka, straszny sen?
Czy kiedyś obudzę się?
Czy skończy się droga i zostanie tylko jeden cień …

1518 wyświetleń
19 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!