Menu
Gildia Pióra na Patronite

Notatka z kuchni zimowej

Są modlitwy opruszone ciemnymi drobinkami nocy
Myślisz - Ślepe, nikt ich nie wysłucha

Są modlitwy lekkie niczym puch pisklęcia
Myślisz - ulecą z pierwszym podmuchem świtu

W uśpione niebo wznosisz oczy i dłonie
Jakby to miało sprawić cud

Zdarzyłeś się światu teraz wędruj

135 845 wyświetleń
1633 teksty
240 obserwujących
  • motylek96

    27 December 2016, 21:46

    yestem dziękuje i miłego:)

  • 22 December 2016, 21:35

    Niebo nie obdarowuje gwiazdkami leni. :)
    Bardzo mi się podoba.
    Miłego wieczorku. :))

  • motylek96

    22 December 2016, 20:49

    Bardzo dziękuje za opinie. Za ślad jaki u mnie zostawiacie.

    Natalia niecbardzo wiem o co chodzi z tym przytoczeniem regulaminu.

    fyrfle może oderwe ten jeden wers

    Michał odpozdrawiam

  • fyrfle

    22 December 2016, 20:08

    tak ostatni wers może być aforyzmem

  • silvershadow

    22 December 2016, 20:01

    Ładnie, najbardziej zakończenie. Pozdr.

  • 22 December 2016, 18:43

    Ten tekst może być nieodpowiedni dla niektórych czytelników.
  • fyrfle

    22 December 2016, 10:22

    Fiszka i nominacja do tekstu dnia według fyrfli.

  • 22 December 2016, 09:54

    Świetny ;) Pozdrawiam ;)