Menu
Gildia Pióra na Patronite

Szkoła Życia

Samo Życie przypiera do muru
stanowczo za Mało Czasu by zbiec
przez Wąskie Przejście bez szwanku
nie ma Mądrego co jest nagle Herosem

gdzie Słowo nie sięga i Głowa pusta
od Pomyślunków na szyi się Ugina
jak uniknąć Błędów i Przykrych Efektów
Nauką są Doświadczenia z upływem lat

zaczerpnięte z Powszedniego Życia
nie zawsze Umie się Wyciągać Wnioski
Doskonałe pod każdym względem
Czasami trzeba i Młodszego Posłuchać

nie Umiem tego Wytłumaczyć
ubrać odpowiednio w Dobrane Słowa
jak Nabyć Mądrości w Szkole Życia
ma się to Wyczucie lub brak go
kompletnie do Ostatnich Dni bytu

93 734 wyświetlenia
900 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!