Menu
Gildia Pióra na Patronite

Krótka noc zbyt długich przemyśleń.

Sam już nie jestem pewny
czy to noc krótszą niż się wydaje jest?
czy to przez myśli co mają zbyt wartkie pędy?
a ich fale pchają jedna to drugą
i choć staram się nadać im ład
to spokojną wody taflą być nie mogą
myśli kolejne napływają - każda zawilsza
bezsenna noc umyka zbyt szybko
i już świt rozpościera jasne skrzydła

więc sam już niczego nie jestem pewny
czy to noc krótszą niż się wydaje jest?
czy to przez myśli co mają zbyt wartkie pędy?

1955 wyświetleń
20 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!