Menu
Gildia Pióra na Patronite

Która godzina? (4) Kiedy siadam i piszę

są minuty w których nie potrafię nazwać
nawet siebie

a przecież znajome
mam bose stopy
zaróżowione policzki
nos zbyt zimny

i oto ja - taka cała
wyjęta z kalendarza
pomiędzy dniami gdzie jestem
jakby na odległość wyrywanych kartek

w zakamarkach
zginam się do przejęcia
nie wiedząc skąd wróci
godzina na oddech
łyk kawy

trzy kroki
do rozprucia zegarów

co schowały tęczę

146 971 wyświetleń
1738 tekstów
256 obserwujących
  • 21 September 2012, 02:55

    Dziękuję... :)

  • 20 September 2012, 17:43

    bardzo ładne
    tym co pomiędzy
    pozdr.

  • Gaia

    20 September 2012, 17:30

    Miłego wypoczynku w takim razie :)

  • 20 September 2012, 17:21

    Od 14 w ogóle nie myślę ;p

  • Gaia

    20 September 2012, 17:10

    Taa, wiśta wio łatwo powiedzieć..;)
    Są rzeczy, które przyciagają. Twoje wiersze takie są. Ale słodzić Ci nie będę, nie myśl sobie kobieto o rudych myślach ;)

  • 20 September 2012, 17:02

    Wszystko się da... Patrz - zamykasz oczy i bach, nie widzisz. ;)

  • Gaia

    20 September 2012, 17:00

    Zapędzone życie staje nagle chwilą zdziwienia
    gdy znajdzie czas na to

    Trudno tak przejśc obojętnie koło Twojego tekstu Kaśko. No nie da się :)