Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pamiętam...

Są miejsca, w których słońca najpiękniej zachodzą
a nad dniem władzę przejmuje czarujący wieczór
tam zazwyczaj owiane magią uczucia się w nas rodzą
i zapisują się w galeriach serc aż po samą wieczność…

Pamiętam jedno z takich miejsc pod lasem na polanie
był to mój raj, odskocznia od trudów życia na ulicy
tam po raz pierwszy powiedziałaś do mnie…kochanie
i spojrzałaś na mnie tak pięknie, niemal metafizycznie…

Nauczyłaś mnie dotykać kwiatów, słuchać ptaków, wiatru
zachwycać się wiewiórką i smakiem owoców lasu
ukazałaś prawdziwe piękno uczuć i prostego świata
ipomogłaś zapomnieć o smutku i łzach minionego czasu…

Poznałem też ciepło dotyku niewinnie splecionych dłoni
i nieśmiałość dreszczy przeszywających nasze stęsknione ciała
nie sposób dziś nie wracać do tych najpiękniejszych wspomnień
zapisanych na zawsze w sercu i na fotografiach czarno-białych…

189 975 wyświetleń
1575 tekstów
600 obserwujących
  • Seneka 18

    14 March 2012, 14:37

    I to wszystko przypomina na smak tamtych chwil...i tamtych ust :)

  • Seneka 18

    14 March 2012, 14:32

    Bo takie fotografie mają tylko dwa kolory...paletę kolorów stanowi nasza dusza...którą malujemy wspomnienia...i zapach...

  • Seneka 18

    13 March 2012, 17:13

    Miej nadzieję, że to nie tylko marzenia...leśna polana tam, gdzie serce nasze...

  • Julka 10

    13 March 2012, 15:47

    Moja też...tylko nie wiem...czy jeszcze kiedyś...tam....będę...?
    Może pozostanie marzeniem...tęsknotą dotyku zapisana...
    a reszta pięknym... w oddali....wspomnieniem?

    Ale przecież z tego własnie Gerardzie składa się nasze...życie...

  • Seneka 18

    13 March 2012, 15:07

    Nio widzę Julio, ze żyją wspomnienia :).A wiesz, że ta moja polana istnieje do dzisiaj...:)

  • Julka 10

    13 March 2012, 10:47

    Aż się uśmiecham...czytając Twoje słowa Gerardzie... bo sama mam takie miejsce pod lasem...na polanie...gdzie wiosną zakwitły kiedyś... żółte...mlecze i..." Pamiętam"... jak...:):):):):)

    ech....:):):):)

    Pięknego życzę dnia :) i pięknie za ten wiersz...dziękuję :):)

  • słoneczniki

    13 March 2012, 10:36

    Magia niezapomnianych wspomnień...

  • aloya

    13 March 2012, 10:28

    Jak cudne są wspomnienia Seneko, i Ty tak pięknie o nich piszesz. pozdrawiam:))