Menu
Gildia Pióra na Patronite

niecierpliwość

sama z siebie
rozkojarzam się
fortepian mi o Edenie opowiada
kwiaty jabłoni pachną
za oknem zieleń wybucha
w słońcu się mieni
wiatrowi ulega
jak i mnie się marzy…

niecierpliwa jestem
do siebie się uśmiecham
powietrze do pokoju zapraszam
chętnie wślizguje się
omiata mnie…
przez okno wylatam
wypogadzam się
na najbliższe dni czekam

zastygam…
kasztanowce takie rozwiłe już
zaraz na imieniny moje
prezentem zakwitną
zachwycą mnie – wiem
nowa wiosna rozsiada się
nowe zapachy zawiewa
tak bardzo ich czekam…

23.04.2019, 12.05-12.10

33 804 wyświetlenia
282 teksty
28 obserwujących
  • Monika M.

    5 May 2020, 22:08

    Kati, to życzę, aby ta wiosna faktycznie przyniosła nowe zapachy:).
    Kwitnących snów:).

    od kati75
  • kati75

    5 May 2020, 21:49

    Najpiękniej przemawia do mnie trzecia zwrotka:-)

  • 26 April 2020, 00:00

    Wiosna, ach to Ty... :))

  • szpiek

    24 April 2020, 22:24

    Takie.... kobiece 😊👍

  • Monika M.

    24 April 2020, 16:55

    Takie momenty;):)