Menu
Gildia Pióra na Patronite

sakrum czy profanum

święta zimowe
świeckie życzenia
bez opłatka
bez narodzenia

odarte z sensu
wbrew logice
z głośnym "nie!"
- symbolice

jarmarczne
z duchem hojności
nowoczesne
pełne (do)wolności

święta zimowe
na pamiątkę czego?
mrozu, lodu
bałwana śnieżnego?

Witaj Europo!

"wiara to ciemnogród"
wpaja Ci się zdanie
lecz gdy zginie sacrum
banał pozostanie

57 044 wyświetlenia
468 tekstów
17 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!