Menu
Gildia Pióra na Patronite

Podróż w czasie...

Są chwile, w których tylko zegar tyka
a tlący się płomień świecy
przenosi mnie w świat wspomnień…
otwieram jeszcze raz listy
pokryte patyną czasu
wgłębiam się w sens literek
zagubionych gdzieś w gąszczu
zasuszonych płatków róż
i pieczęci twoich warg
pachnących do dziś
malinowym krzewem i tobą
i gdy zamykam oczy
jestem tam, gdzie kiedyś
zatrzymał się dla nas czas
między trzepotem rzęs a dotykiem
pamiętasz ?
nie zgadniesz jednak
ile razy wtedy jesteś we mnie
a ja w tobie
na przekór obcym wczoraj
i jutr nie naszych dłoni…
proszę
pomyśl czasem o mnie
a obiecuję
że w kolejnym życiu
nie pozwolę ci już odejść
z naszej łąki…

190 654 wyświetlenia
1575 tekstów
600 obserwujących
  • agniecha1383

    30 May 2014, 00:25

    Człowiek by chciał coś mądrego napisać pod takim wierszem... mnie na myśl przychodzi tylko że czytając narasta w środku gdzieś pragnienie... chęć by ktoś kiedy i o mnie tak wspominał .I jakaś odrobinka zazdrości się w człowieka wgryza że można być tak umiłowanym komuś...cudowny wiersz Gerardzie... cudny-pozdrawiam:)