Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Gdzieś tam

"Są zwyczajne godziny i są godziny ułomne, kiedy czas zatrzymuje się i potyka, kiedy życie – prawdziwe życie – wydaje się toczyć gdzieś dalej."_Jojo Moyes

Spod palców
nie wychodzi żadne słowo

niemoc związała ciało
mocnym postronkiem

jeden moment i świat
w mgnieniu oka

staje się pustynią
bezludnym miejscem

gdzie nie dochodzi światło
przykryte grubą warstwą cieni

dziś spadł deszcz
w twarzy przyklejonej do okna
pojawił się uśmiech

tęcza spłynęła do serca...
https://www.youtube.com/watch?v=fahr069-fzE&ab_channel=lgflower

65 489 wyświetleń
735 tekstów
45 obserwujących
  • kuloodporna

    30 April 2021, 21:25

    😊🌼🌼🌼

    od kati75
    • kati75

      1 May 2021, 09:28

      Cześć Stokrotko 🌼🙂🌞