Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Są wyciskacze łez
lepsze niż cebula
i w kinie dramaty

Przychodzą jako słowa
i krople
na liściach sałaty.

Czasem są gestami
kującymi mocno
jak kaktusy.

Są lepsze od cebuli
to ciernie
na duszy.

4693 wyświetlenia
46 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!